S-a finalizat biserica din Benesat, construcția a costat 300.000 de euro

Credincioșii din Parohia Benesat au îmbrăcat duminică haine de sărbătoare și s-au îndreptat către biserică. În data de 20 august, a avut loc târnosirea bisericii din localitate care are hramul „Adormirea Maicii Domnului”, a cărei piatră de temelie a fost sfințită în data de 22 iunie 2008 de către Preasfinţitul Părinte Episcop Petroniu. La eveniment au participat: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, precum și Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului.

După sfințirea lăcașului de cult, cei doi ierarhi au săvârșit Sfânta Liturghie, în cadrul căreia Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Andrei a rostit cuvântul de învățătură. A fost citit și mesajul adresat credincioşilor de către Preafericitul Părinte Daniel – Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, cu prilejul Duminicii migranţilor români.

La finalul slujbei, Preasfinţitul Părinte Petroniu a rostit un cuvânt de mulţumire și l‑a felicitat pe preotul paroh Ioan Rus pentru întreaga activitate desfășurată până în prezent. Înaltpreasfințitul Părinte Andrei a oferit preotului o diplomă, iar primarul comunei Benesat și primului epitrop al acestei parohii au primit Ordinul „Mihai Vodă”. În semn de prețuire, preotul paroh le-a oferit celor doi ierarhi câte o icoană. Totodată, cei care s‑au implicat în lucrările efectuate la lăcașul de cult din localitate, la interior şi la exterior, au primit diplome de apreciere.

Contactat cu privire la impactul finalizării bisericii din localitate Romocea Sorin Alexandru – primarul localității Benesat ne-a comunicat faptul că este mulțumit că a reușit să finalizeze cu bine lucrările începute în urmă cu 15 ani. În opinia sa „biserica din Benesat este una deosebită, mai cu seamă datorită picturii din interior. Ridicarea bisericii a costat 300.000 de euro, banii i-am strâns în timp și ei provin de la Guvern, Consiliul Pudețean, Primăria Benesat, de la donatori privați inimoși, precum și de la credincioșii din localitate care și-au dorit să vadă finalizată această investiție, să aibă un loc special al lor de care să se poată bucura și unde să se poată ruga”. Legat de Ordinul „Mihai Vodă”, primit de la Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, primarul din Benesat ne-a declarat următoarele: „cea mai mare satisfacție a mea este faptul că am reușit să finalizăm cu bine biserica. Pentru mine, distincția primită contează, dar să știți că pe mine mă interesează cel mai mult faptele bune pe care le pot face pentru oameni și pentru comunitate. În tot ce fac pentru Benesat am în vedere să fie cât mai multe fapte bune”.

Romocea Sorin Alexandru ne-a mai informat că, începând de anul viitor, intenționează să demareze lucrările, în gradina Casei Parohiale din localitate, pentru a ridica și o capelă, oamenii din sat i-au cerut deja acest lucru. Totodată, primarul din Benesat are studiul de fezabilitate pregătit pe masă pentru a putea reabilita și biserica veche de piatră, construită în anul 1700. Pentru ca monumentul istoric să se bucure de o nouă înfățișare, primarul așteaptă să se deschidă axele necesare care să-i permit accesarea de fonduri europene, el are toată documentația deja pregătită.

 

Sursa foto: ziarullumina.ro

 

4 Thoughts to “S-a finalizat biserica din Benesat, construcția a costat 300.000 de euro”

  1. […] Credincioșii din Parohia Benesat au îmbrăcat duminică haine de sărbătoare și s-au îndreptat către biserică. În data de 20 august, a avut loc târnosirea bisericii din localitate care are hramul „Adormirea Maicii Domnului”, a cărei piatră de temelie a fost sfințită în data de 22 iunie 2008 de către Preasfinţitul Părinte Episcop Petroniu. La eveniment au participat: Înaltpreasfințitul Părinte Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului și Clujului, Mitropolitul Clujului, Maramureșului și Sălajului, precum și Preasfințitul Părinte Petroniu, Episcopul Sălajului. După sfințirea lăcașului de cult, cei doi ierarhi au săvârșit Sfânta Liturghie, în… Citeste mai mult […]

  2. Anonim

    Mai mulți popi decât credincioși. Dar este totul împlinit dacă apare și cântărețul în poze. Nu se mișcă nimic în județ fără 😁 lui în poze.

  3. Anonim

    Ciudat.Biserica ar trebui sa fie o entitate independenta,cu autofinanțare bla,bla.Ori a cheltui bani publici,proveniți de la persoane care poate aparin altor culte,mie mi se pare un abuz.Ca sa nu mai vorbim că-n 20 de ani,toate vor deveni parcări etajate sau adăposturi pentru homelessi.

  4. Anonim

    E usor sa construiesti biserici peste biserici,din bani publici!

Leave a Comment